Blog: computer games die commerciële skills stimuleren en simuleren

Auteur: Rens Tanis

Of je nu achter de PC, Playstation, X Box of telefoon zit: gamen is een bijzonder fijne ontspannende bezigheid. Maar ook bijzonder leerzaam. Heerlijk om fouten te maken, de consequenties zijn minimaal. Hier 10 spellen om jouw ondernemer skills te trainen en oefenen. 

1. Simcity

Wie heeft het niet gespeeld. Deze stedenbouw simulatie is al sinds 1985 op de markt. Als burgemeester bouw je een stad met een minimaal budget. Ontwikkel woon, werk en recreatieve faciliteiten. Doe je dit goed, zal jouw stad nieuwe inwoners en ondernemers aantrekken. Het spel van vraag en aanbod in optima forma. Er zijn vele versies uitgekomen de afgelopen jaren, waaronder enkele spin-offs. De Sims zoomt in op de bewoners van de steden. In deel 4 kan je zelfs de uitbreiding 'Uit Eten Game Pack' aanschaffen, om het het runnen (en eten) in een restaurant eens goed te oefenen. 


2. Farming Simulator

Favoriet van Rens Tanis. Minimaal 1x per week rijd ik met mijn tractor en vrachtwagen mijn virtuele land door om bedrijven (waaronder restaurants) te voorzien van het beste verse voedsel. Zelf verbouwd op mijn verschillende landerijen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wel zaak om mijn concurrentie en prijzen goed in de gasten houden, om geen omzet te verliezen. Dit jaar is een totaal nieuwe versie op de markt verschenen, waarin je o.a. de totale keten van wijn maken kan opbouwen!


3. De 'Anno' serie

Ook een strategie-game die sinds 1998 menig gamer veel uurtjes heeft gekost. De serie concentreert zich op het bouwen van kolonies op kleine eilanden. Doormiddel van ontdekken, goede diplomatieke betrekkingen, productie van grondstoffen, bouw je succesvolle nederzettingen. Let op; als je jouw netwerk niet goed onderhoudt, zal het uitmonden in oorlog.... Vergelijkbare games zijn de Civilization en Age of Empires series.


4. Zoo Tycoon

Altijd al een dierentuin willen runnen? Deze bedrijfssimulatie zet jouw als kersverse directeur voor de uitdaging om de koala's, tijgers en leeuwen digitaal te laten netwerken met de bezoekers. Door het succes van deze serie zijn nog eens uitbreidingen uitgebracht: Dinosaur Digs en Marine Mania.


5. Rollercoaster Tycoon

Beheer jouw eigen attractiepark! Zorg voor bezoekers door een onvergetelijke belevenis neer te zetten vanuit jouw huiskamer. De laatste versie stamt uit 2016, maar is toch steeds gaaf om te spelen. Tegenwoordig goed te spelen op jouw mobiel, met keuze uit vele uitbreidingen. 


6. Hotel life; A resort simulator

Speciaal voor mensen die het runnen van een vakantieresort willen simuleren, is deze gloednieuwe game een must. Het leven van een hotelmanager gaat niet over rozen. Geen rust. Gasten die een hoop willen en zeuren. Continue verbouwen voor de mooiste kamers. Een activiteitenprogramma voor mensen die aangewezen zijn op entertainment. Voor gamers die het liefst met de telefoon aan de slag gaan of digitaal een hotel te runnen, hier een handige pagina met aantal games voor android en Iphone. https://freeappsforme.com/hotel-manager-games/


7. Jouw game?

Er zijn nog vele andere simgames. Welk computerspel stimuleert jou als werkgever, werknemer of ondernemer om jouw (commerciele) skills te oefenen? Plaats jouw reactie hieronder, aanvullingen zijn van harte welkom!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.