Over ons

Rens Tanis

Eigenaar, adviseur, coach, trainer en spreker

Wij hebben het mooiste vak. Wij verzorgen niet alleen gasten facilitair een dak boven het hoofd, een natje, een droogje en een (zinvolle) activiteit. Wij geven ze een onvergetelijke herinneringen, stimuleren het samenzijn, zijn we regisseur van goede dialogen en activeren positieve emoties. Van blijdschap tot verwondering. Bovendien staat de mensen in onze branche voor hard werken, niet zeuren. Ruim 20 jaar ben ik van afwasser tot commercieel manager altijd bezig geweest met horeca, evenementen, attracties en vooral netwerken. Als trainer, coach, marketeer, eventmanager en verkoopspecialist. De netwerk- en gastvrijheidsbranche is uniek en mijn passie. 

  • Netwerkgids Nederland - eigenaar (2012 - heden)
  • Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug & Vallei - Coördinator Partnerships (2019-heden)
  • Hotel Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel - Commercieel Manager (2015-2019)
  • Multilease - Accountmanager (2011-2012)
  • Flevum Forum Network - Districtmanager Midden-Nederland (2010)
  • Landgoed Beukenrode Conferentiecentrum - Commercieel Manager (2007-2010)
  • Studentalent Utrecht - Accountmanager (2006-2007)


Behaalde diploma's; HBO Commerciële Economie, MBO Commerciële Economie,
MBO Professional Desktop Publisher, VNA Leasing 1, Uitzendmedewerker S.E.U.

Filosofie

Keep it simple
We spelen het spel van vraag en aanbod. Is er geen vraag naar jouw product of dienst van jouw klant, gast of bezoeker? Dan heb je twee opties. De eerste is vraag creëren. Dat is een lange weg en kost veel geduld en centjes. Optie 2: jouw unieke aanbod en talent afstemmen op de vraag van de doelgroep uit de markt. En die gaan zoeken en verder uitvergroten. Dat heb ik geleerd in mijn totale carrière. Vanaf mijn eerste baantjes als afwasser, tot bemiddelen van HBO en Universitaire studenten naar o.a. horecalocaties via Studentalent, als in mijn huidige werk bij het RBT Heuvelrug & Vallei. De mensen in deze branche weten van aanpakken en kunnen zelfs in de huidige Corona pandemie met creativiteit en passie het bedrijf voortzetten. Hulde!

Netwerken is key
Een slimme en effectieve commerciële strategie is belangrijk. Maar is slechts een deel van jouw weg naar succes. De grootste succesfactor van succesvolle ondernemer is oprecht zorgen en investeren in jouw ambassadeurs, collega’s, personeel, klanten en leveranciers. Netwerken. Hoe goed jouw product of dienst ook is, mensen maken het verschil. En de persoonlijke band die je opbouwt met deze personen. Empathie is het sleutelwoord. En luisteren kan je leren, motiveren en stimuleren.

Werk en privé in balans
Ik ben van het harde werken. Met passie. Echter hebben we ook een privé leven met gezin, familie en vrienden. Geen persoon knapt er van op als je succes behaald, om er vervolgens achter te komen dat er niemand meer is om het mee te delen. Voorkom lichamelijke en geestelijke uitputting. In mijn advieswerk is goede balans tussen privé en balans essentieel. Zodat je ook tijd overhoudt voor zaken waar je naast jouw werk energie van krijgt.


De hulptroepen

Aart Hilhorst

Adviseur, trainer en coach

Netwerkgids Team Laura Nieuwenhuis

Laura Nieuwenhuis

Adviseur, trainer en spreker

Peter van Doorn

Adviseur en trainer