Over ons

Onze filosofie

  Keep it simple
  We spelen het spel van vraag en aanbod. Is er geen vraag naar jouw product of dienst van jouw klant, gast of bezoeker? Dan heb je twee opties. De eerste is vraag creëren. Dat is een lange weg en kost veel geduld en centjes. Optie 2: jouw unieke aanbod en talent afstemmen op de vraag van de doelgroep uit de markt. En die gaan zoeken en verder uitvergroten. Dat heb ik geleerd in mijn totale carrière. Vanaf mijn eerste baantjes als afwasser, tot bemiddelen van HBO en Universitaire studenten voor o.a. horecabanen via Studentalent Utrecht, als in mijn huidige werk bij het RBT Heuvelrug & Vallei. De mensen in deze branche weten van aanpakken en kunnen zelfs in de huidige Corona pandemie met creativiteit en passie het bedrijf voortzetten. Hulde.

  Netwerken is key
  Een slimme en effectieve commerciële strategie is belangrijk. Maar is slechts een deel van jouw weg naar succes. De grootste succesfactor van succesvolle ondernemer is oprecht zorgen en investeren in jouw ambassadeurs, collega’s, personeel, klanten en leveranciers. Netwerken. Hoe goed jouw product of dienst ook is, mensen maken het verschil. En de persoonlijke band die je opbouwt met deze personen. Empathie is het sleutelwoord. En luisteren kan je leren, motiveren en stimuleren.

  Werk en privé in balans
  Ik ben van het harde werken. Met passie. Echter, we hebben ook een privé leven met gezin, familie en vrienden. Geen persoon knapt er van op als je succes behaald, om er vervolgens achter te komen dat er niemand meer is om het mee te delen. Voorkom lichamelijke en geestelijke uitputting. In mijn advieswerk is goede balans tussen privé en balans essentieel. Zodat je ook tijd overhoudt voor zaken waar je naast jouw werk energie van krijgt.

  Rens Tanis

  Eigenaar, adviseur, coach, trainer en spreker

  • Netwerkgids Nederland - eigenaar (2012 - heden)
  • Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug & Vallei - Coördinator Partnerships (2019-heden)
  • Hotel Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel - Commercieel Manager (2015-2019)
  • Multilease - Accountmanager (2011-2012)
  • Flevum Forum Network - Districtmanager Midden-Nederland (2010)
  • Landgoed Beukenrode Conferentiecentrum - Commercieel Manager (2007-2010)
  • Studentalent Utrecht - Accountmanager (2006-2007)


  Behaalde diploma's; HBO Commerciële Economie, MBO Commerciële Economie,
  MBO Professional Desktop Publisher, VNA Leasing 1, Uitzendmedewerker S.E.U.


  De hulptroepen

  Aart Hilhorst

  Adviseur, trainer en coach

  Netwerkgids Team Laura Nieuwenhuis

  Laura Nieuwenhuis

  Adviseur, trainer en spreker

  Peter van Doorn

  Adviseur en trainer

  Voor de uitvoering van bijvoorbeeld social media, financiën en IT zijn soms andere of extra specialisten noodzakelijk. Netwerkgids Nederland bezit een groot netwerk aan vakbroeders die passende oplossingen bieden, mocht jouw eigen bestand niet toereikend zijn.