Lijst met alternatieve manieren van zakelijk netwerken

Heb je geen zin om je aan te sluiten bij een officieel zakelijk netwerk als een businessclub, branchevereniging, serviceclub of online netwerk? Geen nood, er zijn alternatieven. Het leven zelf hangt aan elkaar van netwerken.  Er zijn talloze plekken waar mensen bij elkaar komen op basis van vele doelstellingen en passies.  De vraag die jij bij ontmoetingen altijd kan stellen: wat doe jij voor werk? Bekijk de volgende alternatieve vormen van netwerken. Allemaal voor de hand liggende bronnen om jouw naamsbekendheid te vergroten, producten te verkopen, leveranciers te vinden of het vinden van een nieuwe baan. Let op; zorg dat je altijd een duidelijk doel, goede pitch en een visitekaartje paraat hebt.


1) Feestjes

Soms geweldig, soms noodzakelijk kwaad: een feestje. Verjaardag, huwelijken, jubilea, er wordt wat af gevierd. Je ontmoet naast de vaste kliek aan familie, vrienden en kennissen ook regelmatig nieuwe mensen. Om de tijd door te komen raden wij je aan om veel vragen te stellen aan jouw nieuwe contact, maar vooral ook even benoemen wie jij bent, wat je doet en zoekt. 


2) Sportclub

Naast het vergroten van jouw conditie en even weg te zijn uit het normale patroon, zijn sportverenigingen een belangrijke bron van nieuwe contacten. Bij competitiesport kom je in andere plaatsen en ontmoet je vaak nieuwe mensen bij bijvoorbeeld de tegenpartij. Clubs hebben bovendien veel sponsormogelijkheden en evenementen, om jouw bedrijf te promoten.  Liefhebber van bijvoorbeeld autosport, voetbal of hockey? Vaak hebben zij een officiele businessclub. Is dat te officieel? Als bezoeker van een sportevenement kom je gelijkgestemde supporters tegen en is het heel makkelijk om mensen aan te spreken die je niet kent. 


3) Uitgaan

De kroeg, restaurant of festival zijn broedplaatsen waar mensen samenkomen. Geen uitleg nodig.


4) De straat 

Beter een goede buur dan een verre vriend gaat helemaal op. 


5) Een hond

Schaf een viervoeter aan. De gemiddelde hondenuitlater loopt 4 x per dag met de hond. Op jaarbasis heb je dan 1.344 netwerkmomenten van een kwartier, waar je onderweg andere wandelaars tegenkomt. Gemeenschappelijk factor: allemaal een hond en balen van de regenbuien waar jullie net inlopen. 


6) Vakantie

Waar ook ter wereld je komt. Je komt altijd andere Nederlanders tegen op vakantie. Soms breid je je internationale netwerk uit met buitenlandse toeristen. Zij hebben allemaal een verhaal en een baan.  


7) Collega's op het werk

Het is soms verrassend om te horen, hoe weinig sommige mensen de zoekvraag delen met een collega. En wat denk je van die ex-collega's van vroegere bijbanen die je al jaren niet meer hebt gesproken....


8) Klasgenoten en studentenverenigingen

Mensen met wie je jarenlang lieft hebt gedeeld. Wees pro-actief, doe een bakkie en vraag eventueel of zij je kunnen helpen.


9) Online gamen

Je hoort het steeds vaker. Nieuwe mensen ontmoeten tijdens het gamen. Veel spellen op de  telefoon, pc, tablets of console bieden vaak de mogelijkheid om met wildvreemde mensen samen missies te voltooien of de strijd met elkaar aan te gaan. 


10) Openbare gelegenheden

De bibliotheek, dokterspraktijk, ziekenhuis, een buurtcentrum, winkels (mannen staan vaak buiten te wachten op hun vrouw - onherroepelijke verbinding) en vele andere open en gratis verzamelplekken waar mensen bij elkaar komen. 


Andere suggesties? Plaats een reactie hieronder.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.