Lijst met alle businessclubs in Nederland

Auteur: Rens Tanis
Laatste update: 26-3-2024

Vindt op deze pagina alles wat je moet weten over businessclubs. Welke leden kan je verwachten, wat voor  soorten bijeenkomsten, prijs van een gemiddeld lidmaatschap, frequentie van de netwerkbijeenkomsten en verwachte resultaten. Bovendien hebben wij een overzicht gemaakt met alle businessclubs in Nederland onderverdeeld per provincie. Handig artikel voor alle netwerkers die een keuze willen maken om te netwerken bij een businessclub. 


Veel gestelde vragen over businessclubs

Wat voor soort leden kan ik verwachten bij een businessclub?

Businessclubs zijn vaak breed georiënteerd. Bij een netwerk met een beetje omvang vind je al snel een bijzonder gevarieerd aanbod aan werkgevers, werknemers en ondernemers uit vele branches. Er zijn businessclubs (zie hieronder) die zich scherper profileren en leden werven op basis van bepaalde criteria. Bijvoorbeeld businessclubs uitsluitend voor vrouwen, werkgevers, zelfstandig ondernemers, specifieke sporten of uitsluitend gevestigd zijn in een specifieke gemeente. Soms word branche-exclusiviteit toegepast, zodat maar 1 soort bedrijf lid mag worden.

Waarom netwerken bij een businessclub?

Met netwerken kan je vele doelen bereiken. Het primaire doel om lid te worden van een businessclub is het genereren van omzet. Neveneffecten zijn het vergroten van kennis. Kennis wordt behaalt door met andere leden te netwerken over bijvoorbeeld actuele economische en zakelijke omstandigheden. Anderzijds bieden businessclubs in het programma vaak sprekers en workshops om vaardigheden en marktinformatie te verzamelen. Andere bijvangsten kunnen bestaan uit het vinden van nieuw personeel, samenwerkingspartners en inkoopvoordelen. Ben je op zoek naar belangenbehartiging voor jouw beroep of branche? Dan adviseren wij je ook om lid te worden van een ondernemersvereniging, branche- en / of beroepsvereniging

Wat voor soort en hoeveel netwerkbijeenkomsten kan ik verwachten bij een businessclub?

Businessclubs bieden in een kalender jaar 1 of meerdere varianten aan soorten bijeenkomsten. Denk hierbij aan:

  • Spreker + vrij netwerken (workshops, trainingen, cursus);
  • Activiteiten (sport, spel, bedrijfsrondleidingen);
  • Gemodereerd netwerken (roundtable, speeddates, inner-circles etc.). Vaak in combinatie met ontbijt, lunch en diner;
  • Symposia, congressen, seminars en beurzen;
  • Open netwerken. Inloop zonder specifiek activiteitenprogramma.

Dekking en frequentie van een businessclub?

Businessclubs zijn voornamelijk gericht op lokaal en regionaal netwerken. Bij slechts een aantal van deze netwerkorganisaties kan je met een lidmaatschap in meerdere plaatsen, provincies en / of landelijk netwerken. De frequentie van het aantal bijeenkomsten per jaar ligt op 10 netwerkmomenten per jaar, gemiddeld 1x per maand. Steeds meer businessclubs bieden  een netwerkapp aan om het aantal netwerkmogelijkheden flink te vergroten. In de vakantieperiodes (juli / augustus / december / januari) worden niet veel netwerkbijeenkomsten georganiseerd. Piekmomenten, met in de regel veel bezoekers, bevinden zich in de maanden februari, mei, juni, september en november. 

Gemiddelde prijs van een lidmaatschap bij een businessclub?

De gemiddelde prijs van een lidmaatschap voor een businessclub ligt tussen € 250,- en € 2.500,- euro per jaar. Afhankelijk van het netwerk zitten alle bijeenkomsten, evenementen, catering en extra opleidingsmogelijkheden inbegrepen. 


Overzicht van alle businessclubs in Nederland

Bekijk een overzicht van businessclubs in Nederland per provincie vind je hieronder. Staat jouw businessclub niet in dit overzicht of staat deze niet goed vermeldt? Stuur dan de naam en link naar info@netwerkgidsnederland.nl of laat een reactie achter onderaan de pagina. 


Businessclubs met meerdere afdelingen in het Nederland


Businessclubs in de provincie Drenthe


Businessclubs in de provincie Flevoland


Businessclubs in de provincie Friesland


Businessclubs in de provincie Gelderland


Businessclub in de provincie Groningen


Businessclubs in de provincie Limburg


Businessclubs in de provincie Noord-Brabant


Businessclubs in de provincie Noord-Holland


Businessclubs in de provincie Overijssel


Businessclubs in de provincie Utrecht


Businessclubs in de provincie Zuid-Holland


Businessclubs in de provincie Zeeland


Dit overzicht is ontwikkeld door Netwerkgids Nederland. Duplicatie wordt niet op prijs gesteld zonder toestemming of bronvermelding. Netwerkgids Nederland heeft met zorg deze lijst samengesteld. Spelfouten, opheffingen of andere onjuistheden zijn onder voorbehoud. Wijzigingen en toevoegingen ontvangen wij graag via info@netwerkgidsnederland.nl. 

Reactie plaatsen

Reacties

Ingrid Claasen
8 maanden geleden

Mooi overzicht Rens Tanis. Daar is veel tijd in gaan zitten. Dank je wel voor het delen!

MKB-Metropool Amsterdam