Lijst met alle serviceclubs in Nederland

Auteur: Rens Tanis
Laatste update: 30-8-2023

Vindt op deze pagina alles wat je moet weten over serviceclubs. Welke leden kan je verwachten, wat voor  soorten bijeenkomsten, prijs van een gemiddeld lidmaatschap, frequentie van de netwerkbijeenkomsten en verwachte resultaten. Bovendien hebben wij een overzicht gemaakt met alle serviceclubs in Nederland onderverdeeld per provincie. Handig artikel voor alle netwerkers die een keuze willen maken om te netwerken bij een serviceclub. 


Veel gestelde vragen over serviceclubs

Wat voor soort leden kan ik verwachten bij een serviceclub?

Een serviceclub is in eerste instantie niet gericht op commerciële doeleinden, maar op sociale maatschappelijke missie en visie.  In vaktermen externe dienstbaarheid genoemd. Sales, marketing en belangenbehartiging is neveneffect. Je kan niet meer zomaar lid worden, dat dient te gebeuren op voordracht van een lid. Sommige clubs laten dat hedendaags wel steeds meer los.  Ook een veelvoorkomend kenmerk dat binnen een club slechts 1 beroepsgroep vertegenwoordig mag zijn, om concurrentiestrijd te voorkomen en dialoog te bevorderen.

Waarom netwerken bij een serviceclub?

Deze vorm van netwerken is gericht op sociaal, dialoog en samenzijn, zonder de druk van het presteren op commercieel resultaat. Het op een gestructureerde manier van bezig met externe dienstbaarheid. Deze vorm van netwerken zorgt ervoor dat leden vaak lang lid blijven. Het landelijke gemiddelde (bijvoorbeeld businessclub) ligt op 3 jaar lidmaatschap, terwijl deze leden vaak een leven lang lid blijven door de hechte vriendschappen structuur. 

Wat voor soort en hoeveel netwerkbijeenkomsten kan ik verwachten bij een serviceclub?

Leden worden geacht mee te doen aan sociale activiteiten, netwerken en mogelijkheden tot persoonlijke ontplooiing. Vaak vanuit ideologische motieven en scherp beleid. Gemiddeld komen leden wekelijks bij elkaar in een vorm van vergadering met borrel of diner. 

Dekking en frequentie van een serviceclub?

Serviceclubs zijn in de basis lokaal ingericht. Binnen een de landelijke koepel worden een aantal keer per jaar regionale of landelijke bijeenkomst georganiseerd, waar de lokale afdelingen elkaar ontmoeten.  De meest serviceclubs zijn ook internationaal actief, dus europese of globale events behoren tot de mogelijkheden.

Wat is de gemiddelde prijs van een lidmaatschap bij een serviceclub?

Het gemiddeld lidmaatschap per jaar bedraagt tussen de € 500 - € 2.000 euro per jaar. Serviceclubs  als non-profitorganisaties zijn normaal vrijgesteld van belasting. Donaties aan serviceclubs vallen onder de regeling voor algemeen nut beogende instellingen (anbi). Dit verschilt per serviceclub.


Lijst met serviceclubs in Nederland

Bekijk een overzicht van serviceclubs in Nederland per provincie vind je hieronder. Staat jouw serviceclub niet in dit overzicht of staat deze niet goed vermeldt? Stuur dan de naam en link naar info@netwerkgidsnederland.nl of laat een reactie achter onderaan de pagina. 

Netwerkgids Nederland is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en of uitvoering van de bovenstaande dienstverlening. Raadpleeg voor actuele zaken en voorwaarden altijd de organisatie zelf. 


Jouw organisatie op deze pagina?

Gratis plaatsing op deze pagina? Ben jij een aanbieder van een serviceclub? Stuur dan een email naar info@netwerkgidsnederland.nl o.v.v. bedrijfsnaam en een link naar de website. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.