Over ons

Keep it simple

  Iedereen speelt het spel van vraag en aanbod. Is er geen vraag naar jouw product of dienst? Dan heb je twee opties. Optie 1 is vraag creëren. Dat is een lange weg en kost veel geduld en geld. Optie 2: jouw unieke aanbod en talent afstemmen op de vraag van jouw doelgroep uit de markt. Zoek je propositie en vergroot dat uit. Dat heb ik geleerd in mijn carrière tot nu toe. Vanaf mijn eerste baantje als afwasser tot het uitzenden van horecapersoneel zowel als in mijn huidige werkzaamheden bij het RBT Heuvelrug & Vallei. De netwerkbranche en gastvrijheidsindustrie zit in mijn bloed en ik heb respect voor de mensen in deze branche. Zij weten van aanpakken en kunnen zelfs ten tijde van een Corona pandemie met creativiteit en passie het bedrijf voortzetten. Hulde.


  Netwerken is de sleutel naar succes

  Een slimme en effectieve commerciële strategie is belangrijk maar dit is slechts een deel van de weg naar succes. De grootste succesfactor van ondernemers is oprecht zorgen en investeren in jouw ambassadeurs, collega’s, personeel, klanten en leveranciers. Kortom, netwerken. Hoe goed jouw product of dienst ook is, de mensen maken het verschil. Én de persoonlijke band die je opbouwt met deze personen. Empathie is het sleutelwoord en ook dat valt te leren.


  Werk en privé in balans

  Hard werken met passie is prima en geeft energie. Daarbij is balans in erg belangrijk. Voorkom lichamelijke en geestelijke uitputting door voldoende tijd aan je privéleven en hobby's te besteden. Zodat je je persoonlijke en zakelijke successen met je gezin, familie en vrienden kunt delen. In mijn advieswerk is een gezonde balans tussen privé en werk essentieel om tijd over te houden voor alles waar je naast jouw werk energie van krijgt.


  Rens Tanis

  Eigenaar, adviseur, coach, trainer en spreker

  Carriere

  • Netwerkgids Nederland - eigenaar (2012 - heden)
  • Van der Valk Amersfoort-A1 (a.i.)- Manager Business Centre (2022 - heden)
  • Regionaal Bureau Toerisme Heuvelrug & Vallei - Coördinator Partnerships (2019-2022)
  • Hotel Conferentiecentrum Landgoed Zonheuvel - Commercieel Manager (2015-2019)
  • Multilease - Accountmanager (2011-2012)
  • Flevum Forum Network - Districtmanager Midden-Nederland (2010)
  • Landgoed Beukenrode Conferentiecentrum - Commercieel Manager (2007-2010)
  • Studentalent Utrecht - Accountmanager (2006-2007)
  • Kodak Nederland B.V. - Sales Representative (2004-2005)
  • Start-end (bedrijfsinsolventie) - Accountmanager (Stage HBO - 2005)
  • ICO Opleidingen - Marketing Medewerker (Stage MBO - 2000)
  • Bijbanen: verkoop stands Libelle Zomerweek, horecamedewerker theater, afwaskeuken verschillende restaurants, manus van alles in de agrarische sector

  Goed om te weten

  • Behaalde diploma's: MBO & HBO Commerciële Economie, MBO Professional Desktop Publisher, VNA Leasing 1, Uitzendmedewerker S.E.U., SVA Sociale Hygiëne
  • Talenten: empathisch, creatief, multifunctioneel, communicatief vaardig en een gezonde werkethos
  • Vrijwilligerswerk: Volleybal trainer jeugd, eventondersteuning Moritz Racing
  • Passies: Family-man, gitaren, volleybal, vissen, tuinieren en alles met auto- en motorsport

  De hulptroepen

  Aart Hilhorst

  Im Memoriam

  Op vrijdag 8 juli 2022 is mede-oprichter, business partner en dierbare vriend Aart Hilhorst overleden. Ondanks zijn enorme positieve levensinstelling heeft hij de strijd met de bekende ziekte toch verloren. Wij zijn enorm dankbaar wat hij als mens en specialist aan de Netwerkgids Nederland familie heeft toegevoegd de afgelopen 10 jaar en zullen Aart heel erg missen. Wij wensen de familie en dierbaren veel kracht en saamhorigheid toe in deze zware tijden.

  Het afscheid heeft reeds in besloten kring plaatsgevonden. In het kader van rust en privacy van de familie, zal Rens Tanis eventuele vragen beantwoorden via 06-39015100 /  rens@netwerkgidsnederland.nl.

  Netwerkgids Team Laura Nieuwenhuis

  Laura Nieuwenhuis

  Adviseur, trainer en spreker

  Peter van Doorn

  Adviseur en trainer

  Ons netwerk

  Voor de uitvoering van bijvoorbeeld social media, financiën en IT zijn soms andere of extra specialisten noodzakelijk. Netwerkgids Nederland bezit een groot netwerk aan vakbroeders en -zusters die passende oplossingen bieden.