6 netwerkapps voor netwerkorganisaties

Auteur: Rens Tanis


Mede door de Coronacrisis waren netwerkers aangewezen op de digitale snelweg om te netwerken. Managers van netwerkorganisaties (businessclubs, branche- en beroepsverenigingen) moesten uitwijken via Teams, Google Meet, Zoom en vele andere tools leden met elkaar in verbinding brengen in plaats van een analoge bijeenkomst. Lastig, maar beter iets dan niets. Een flink aantal netwerkorganisaties bieden reeds haar leden de mogelijkheid om 365 dagen per jaar te netwerken door middel van een app. De telefoon, tablet en desktop zijn geweldige middelen, om naast het fysieke netwerken, ook leden te informeren en connecten. Netwerkgids Nederland heeft er een aantal op een rijtje gezet om jouw netwerk of community te versterken. Ontbreken er nog een aantal tips, zet ze hieronder bij de reacties of stuur een email naar info@netwerkgidsnederland.nl

1) MasterMatch

Nieuw concept in 2022.  MasterMatch bied jouw netwerkorganisatie een online netwerktool, met toegang tot een landelijke database. Deze netwerktool vergt minimaal beheer en administratie en vergroot de zichtbaarheid van jouw netwerkbijeenkomsten en evenementen.  Open een besloten groep voor jouw netwerk of community binnen het landelijke platform van professionals en zoekvragen en laat leden online netwerken door heel Nederland. Leden vinden landelijk samenwerkingen en businesskansen en brengen hun persoonlijke contacten eenvoudig met jouw netwerk- of communityleden in contact. MasterMatch helpt leden bij het formuleren van concrete oproepen, bij het opvolgen en stimuleren introducties. Leden en niet-leden plannen vooraf 1:1’s met andere deelnemers tijdens de events die ze bezoeken. Dus ook die van jou! 
Meer informatie en voorwaarden (onder constructie, live in juni 2022): https://mastermatch.net/zakelijk-netwerken/


2) Bundeling

Met het Nederlandse Bundeling bundel je makkelijk je hele zakelijke netwerk in één platform. Het platform wordt op maat gemaakt en heeft de uitstraling van jouw netwerkclub. Leden zullen het dus herkennen als hun eigen platform. Naast dat je makkelijk onderling connecties en gesprekken kunt aangaan zijn er ook nog vele andere tools in het platform om interactie tussen leden te stimuleren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld diverse groep chats of het bulletinboard. Uiteraard is er ook de mogelijkheid tot het plaatsen van nieuws, evenementen en polls. Alle content en gebruikers zijn te segmenteren op basis van jouw voorkeuren. Het platform is 24/7 toegankelijk op iedere device en is makkelijk beheersbaar met het innovatieve Bundeling dashboard.

Bijna alle betaald voetbalclubs van België en Nederland, zoals bijvoorbeeld PSV Eindhoven of Royal Antwerpen FC (zie video), gebruiken Bundeling al om hun professionele netwerk te verbinden. Bundeling timmert verder hard aan de weg om ook de Internationale sport & businesswereld te veroveren met hun communicatieplatform. Zo zijn er sportclubs verdeeld over de hele wereld die Bundeling inzetten om hun netwerk slimmer te verbinden en gebruiken alleen in Nederland al +300 bedrijven Bundeling om hun medewerkers te verbinden.

Meer informatie en voorwaarden: https://bundeling.com/nl/


3) Network Tables

NetworkTables (2015) is een alles-in-één platform voor evenement organisatoren om hun deelnemers te helpen de juiste mensen te ontmoeten op online, in-person en always-on evenementen - gemaakt door evenement managers. Krijg inzicht in wie aanwezig is op een evenement, waar u ze kunt vinden en de tools om een afspraak te boeken zonder de hoofdpijn van het aanmaken van een andere account of online profiel. Daarnaast kunt u het hele jaar door uw eigen rondetafel-, keynote- en workshop-evenementen creëren.  NetworkTables heeft drie prestigieuze internationale prijzen gewonnen: x2 de Future Of Meetings Award en de Event Technology Award's "Best Technology for Building Event Attendance".Award's "Best Technology for Building Event Attendance".


Meer informatie en voorwaarden: https://www.networktables.com
Communityplatform: https://networktables.com/landing/communityplatform/ 


4) Networkapp

De volledige regie over jouw live, hybride en online events of een online community.
Meer informatie en voorwaarden: https://networkapp.com/nl/


5) EventOPlanner

Mobile apps op maat voor evenementen en locaties, bedrijven of communities met meerdere evenementen. 
Meer informatie en voorwaarden: https://www.eventoplanner.com/


6) MeetMatch

De ultieme eventapp en netwerkoplossing, zowel nationaal als internationaal.
Meer informatie en voorwaarden: https://www.meetmatch.biz/


Hulp nodig bij de beslissing om een netwerkapp in jouw netwerkorganisatie te implementeren? Voor advies bel je met Rens Tanis via 06-39015100 of stuur een email naar rens@netwerkgidsnederland.nl.

Netwerkgids Nederland is niet verantwoordelijk voor de kwaliteit en of uitvoering van de bovenstaande dienstverlening. Raadpleeg voor actuele zaken en voorwaarden altijd de organisatie zelf. 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.